Helgetur til Follsjø

I helgen tok vi en tur til hytta til Ella og Ingvar, min tante og onkel. Hytta ligger ved Follsjø og vi hadde knapt kommet over ved Blefjell før en kunne kjenne vaffellukta. Follsjø ligger ikke lenger unna enn ca. 1 time og 45 minutter fra Oslo, 3 mil vest for Kongsberg. Vi ble møtt av Ingvar som tok oss over sjøen i båt, noe Sindre syns var stor stas.

Det var nesten vindstille og med erfaren skipper kom vi oss over uten behov for klesskift etterpå.

Vel framme var det rett ut i blåbærlyngen med barna. Her var det mer blåbær enn selv Emeli kunne klare å spise, Sindre plukket flere kopper med blåbær som delvis ble spist av ham selv og delvis gikk til å lage blåbærsyltetøy til vaflene.

Sindre fikk seg en runde med den gamle båten også, men det var den nye hvite som forble favoritten.

Etter maten fikk vi oss en ordentelig dukkert i badestampen. Ungene stortrivdes i 37 grader varmt vann og til tross for størrelsen hadde Sindre nok plass til å svømme rundt i den.

På Søndag tok vi en liten gåtur hvor Emeli ble plassert i bæremeis. Vuggende gange gjennom skogen gjorde at hun sovnet, to timer før den vanlige sovetiden midt på dagen.

Jeg fikk prøvd fiskelykken, eller snarere mangel på fiskelykke. Ingvar påsto at det var nesten umulig å få noe på blikkstille vann. Om det er sant eller kun noen trøstende ord vites enda ikke.

Gamle kunster var ikke glemt, så Sindre fikk seg en kanotur også. Men en middelaldrene menskekraft kunne ikke konkurere med 9.9 hestekrefter så den hvite båten var fortsatt favoritten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s