Farsdag

I dag var det farsdag, og tradisjonen tro ble den lite feiret her i huset. Jeg var den som stod opp med barnen, og frokost fikk man fikse selv. I all rettferdighet fikk jeg en liten gave så man skal ikke klage så alt for mye. De siste ukene har alt gått i ett, masse å gjøre på jobben koblet med fullt program hjemme gjør at alt går i surr. Et par uker siden begynte moroa med at Emeli var syk – her sovende på gulvet med hennes kjæreste leke, dokken hennes.

Deretter var jeg alene med barna en helg, noe som var koselig men litt stressende. Her et bilde tatt rett etter spørsmålet “Hvem vil ha kake?” 

Så, sist helg var det tid for å få inn håndtverkere i huset. Vi byttet det store viduet i stua og balkongdøren. Ingen tvil om at det hjalp på isoleringen, innetemperaturen ble merkbart høyere. I tillegg fikk vi levert peisovnen fra Sverige, en Nibe Contura 580W som er vegghengt.

Sett i etterkan er jeg usikker på om den vegghengte varianten var rett valg, den er såpass stor at det ikke blir noe “luftigere” selv om den ikke står på ben. Vi får la det synke inn litt. Den virker i hvertfall meget bra, vi har nå fyrt med den i 3 kvelder og tilsammen kun brukt en halv sekk med ved (30 liter) og det har blitt riktig varmt alle kveldene. Disse ovnene skal være dobbelt så effektive som de gamle og at det stemmer er det ingen tvil om.

Vi har ikke gjort noe med brannveggen, vi har helt enkelt ikke hatt tid til å finne noe stein eller flis å ha på den. Ser ut til at vi kun maler den hvit enn så lenge for å fjerne sotmerkene etter den gamle peisen. Dette betyr IKKE at Marie har fått viljen sin, dette skal følges opp etter hvert.

1 thought on “Farsdag

  1. Grattis till den nya spisen och nytt fönster
    Nu kommer det att bli god värme. Det kommer att gå åt lite ved i
    vinter. Hoppas lilla fröken repar sig.
    Kram till Er alla från Inga o Jan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s