Høstferie

For å gi Sindre og Emeli et avbrekk fra hverdagen dro vi på høstferie. Det har vært mye i det siste for Sindre med skole, lekser og sport. “Heldigvis” hjelper Emeli gjerne til med leksene.Turen gikk til Berlin hvor vi bodde på et hotell ved Tiergarten, 5 minutter å gå fra Zoo. Emeli hadde fått for seg at vi skulle møte alle dyrene fra Madagaskar filmene så det var giraffene, flodhestene, løvene, zebraene og pingvinene som var mest interessante.Vi møtte også en nær slektning:

Flodhestene var fasinerende, men litt skumle for Emeli.Monumentet over Jødene var veldig spesielt, et helt kvartal sør for Brandenburget Tor fylles av minnesmerket som består av betongklosser av ulik høyde.Vi fikk også med oss TV-Turm som har et utkikkspunkt og restaurant på over 200 meters høyde. Vi var tidlig ute så det var ingen kø å snakke om.Utsikten vestover, med Brandenburger Tor, Tiergarten og vestberlin.

Nord-østover, gammel bebyggelse i Øst berlin.

Og østover. Tydelig at OBOS og DDR brukte samme arkitekt.Riksdagen i all sin prakt. Imponerende bygg.Sindre foran Brandenburger Tor.Viktigere å vise fra tannen han har mistet enn Bradenburger Tor i bakgrunnen.Krysset mellom Friederich Strasse og Unter der Linden. Checkpoint Charlie skulle visstnok vært her, men vi så ikke et spor av den. Kan være at veiarbeidene har gjort at den er flyttet for en stund.Vi brukte S-Bahn og U-bahn for å komme oss rundt. Det fungerte veldig bra når vi begynte å lære oss hvordan systemet fungerte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s